Joomla Templates by Discount BlueHost

CWRM in Aartrijke

18 t.e.m. 25 NOVEMBER 2016


helpen aan een grens- en generatieoverschrijdend symbool van vrede

 


Klik hier om foto's te bekijken van deze activiteit

 

Deze activiteit mag op z'n minst heel succesvol genoemd worden. Er werden maar liefst 840 beeldjes gemaakt. Naast het plezier van de beeldjes te maken, droeg deze activiteit ook zijn steentje bij aan het goede doel. Niet enkel de verkoop van de beeldjes ging naar het goede doel.

De verkoop van spijs en drank tijdens deze week bracht ook wat geld op. De Gezinsbond Aartrijke zelf trok dit bedrag op naar €250 dat tevens aan een goed doel werd geschonken.

Een grote blijk van appreciatie voor Rita Werbrouck en Geert Govaert die de drijvende krachten waren achter dit project. Proficiat!

IN DE PERS

In november slaagde de Gezinsbond Aartrijke erin gedurende een week 841 beeldjes te maken ter herinnering aan de gesneuvelden van '14-'18. Na deze geslaagde actie was er wat geld over en door het bestuur werd dit aangevuld tot 250 euro. Hierbij werd dit overgemaakt aan de verantwoordelijke van het project in India. Daar wordt nu een heel dorp van bescherming voorzien door o.a. het bouwen van een muur rond de crèche. Dat zal de wilde dieren buitenhouden. Proficiat aan de Gezinsbond en de verantwoordelijken van CWRM Aartrijke.

Bron: Weekbode

 

Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofd­doelstellingen van ComingWorldRememberMe (CWRM). Door duizenden (inter)nationale CWRM­-workshops te organiseren, brengen vzw Kunst en vzw Combat mensen samen om met open geest te reflecteren over de kern­thema’s van het project.

Door het engagement van al de betrokken mensen worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden en wordt de land art installatie uiteindelijk een grens-­ en generatieoverschrijdend symbool van vrede.

Tijdens de periode 2014-2018 nemen duizenden mensen verspreid over Vlaanderen en de rest van de wereld deel aan de ‘making of’ van de installatie door 600.000 beeldjes uit klei te boetseren. Daarbij staat elk beeldje voor een van de 600.000 slachtoffers die in België het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bij elk beeldje hoort een dogtag, het universele identificatiesysteem voor frontsoldaten. Op deze dog tag staat een slachtoffernaam uit de digitale ‘Namenlijst’ die door het In Flanders Fields Museum in Ieper wordt samengesteld. Ook de naam van de maker komt op de dog tag: zo herenigen verschillende nationaliteiten en generaties zich in de herdenking. Al deze dog tags zullen verzameld worden in een doorzichtige urne in de installatie.

Meer info: klik hier

 

CONCREET

Onder impuls van Gezinsbond Aartrijke slaan verschillende Aartrijkse verenigingen de handen in elkaar om dit mooie evenement naar Aartrijke te halen. Zo krijgt iedereen van Aartrijke en omgeving van vrijdag 18 november t.e.m. vrijdag 25 november de kans om deel uit te maken van dit fantastische project.